Stedentripineuropa.nl | Le Marais met een local | Stedentripineuropa.nl
Ga wandelen in Le Marais met een local. Je kunt dit gratis doen met een gids van Discovery Walks. Ik liep mee in de tour door het trendy Le Marais. Lees er meer over.
Wandelen in Le Marais
21363
post-template-default,single,single-post,postid-21363,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.10,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21901
 

Le Marais in Parijs met een local van Discovery Walks

Een wijk leer je het beste kennen door te dwalen of door op pad te gaan met een local. Dat laatste deed ik in Le Marais met een gids van Discover Walks. Discover Walks is een organisatie die gratis wandeltours aanbiedt in verschillende delen van Parijs. Het concept is simpel; je schrijft je in voor één van de tours, je verzamelt op het afgesproken punt, loopt mee in de wandeling en geeft aan het eind een fooi aan de lokale gids. Dus net wat jij het waard vindt. Op de website wordt wel een richtlijn weergegeven van minimaal € 10,-. Discover Walks biedt ook betaalde tours aan in groepsverband of privé.

 

Zelf koos ik voor de Trendy Marais tour. Want ik houd van leuke boetiekjes en goede spots om te eten en te drinken. Het meetingpoint is bij conceptstore Merci (ook een kijkje waard) en vanaf daar liep ik samen met onze gids Adele, een uur lang, in een groep van 6 mensen door deze leuke wijk die me doet denken aan de 9 Straatjes van Amsterdam.

 

Via Places des Voges, Hotel Sully, Place de Marche St. Catherine en Rue des Rosiers maak je in korte tijd kennis met het bruisende Le Marais. Wat me erg opviel is dat sommige pleinen en binnentuinen juist erg rustig zijn, zodat je je ook kunt terugrekken. Vergeet tijdens de wandeling niet om je goede wandelschoenen aan te treken want sommige stukken zijn bestraat met kleine stenen.

 

Wat erg leuk is aan wandelen met een local via Discovery Walks is dat je tijdens de tour leuke details te weten komt die niet in een boekje terug te vinden zijn. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om insidertips te vragen voor je verdere verblijf in Parijs.

 

Lees meer over de Le Marais tour van Discovery Walks


Tags:

No Comments

Post a Comment