Stedentripineuropa.nl | Fietsen in Valencia
Fietsen in Valencia? Tijdens een 3 uur durende fietstour met Lokaal Valencia ontvang je leuke tips, info en weetjes over Valencia. Huur daarna zelf een fiets en ontdek de stad op eigen houtje.
Fietsen in Valencia
21811
post-template-default,single,single-post,postid-21811,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.10,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-template-full-width,elementor-kit-21901,elementor-page elementor-page-21811

Fietsen in Valencia met Lokaal Valencia

Posted by

on

Een stedentrip Valencia is niet compleet als je niet op de fiets hebt gezeten. Ik fietste mee met Lokaal Valencia en kreeg tijdens het fietsen leuke weetjes en insider information te horen.

Als je meegaat met een fietstour zoals ik, boek er dan eentje aan het begin van je stedentrip in Valencia. Zo leer je de stad alvast kennen voor de komende dagen en krijg je, als je mazzel hebt ook nog eens een aantal leuke tips.

 

Ik fietste mee met Robin van Lokaal Valencia tijdens een 3-uur durende tour. Vanaf de fietsverhuur vertrokken we richting Jardin del Turia. Hier stopte we bij de verschillende delen van het park met als persoonlijk hoogtepunt het Ciutat de les Arts i les Ciències. Vanaf daar fietste we terug en maakte we nog een kleine tour door de oude stad.

 

Je zult nu wel denken, dat kan ik prima zelf. True. Of als ik een fietstour boek bij een andere partij, dan doen ze dit rondje ook. En waarschijnlijk heb je weer gelijk. Wat ik alleen zo leuk vind aan deze tour en deze meiden, is dat ze vol passie over Valencia praten. Ze delen leuke weetjes, grappige feiten en hun persoonlijke hotspots. Daarnaast zijn de groepen nooit groter dan 10 personen om het persoonlijk te houden.

 

Tijdens het fietsen in Valencia heb ik geleerd:
 

  • Dat, de ficus bij de fietsverhuur, 160 jaar is en je 40 van deze bomen in Valencia kunt vinden.
  • De Porta de la Mar niet op de lokale kaarten terug te vinden is omdat deze door dictator Franco is gebouwd. Maar dat ze hem ook niet willen slopen vanwege het kruis dat erin staat.
  • Dat Palau de la Musica de bijnaam El Horno heeft wat de oven betekent omdat het vroeger geen airco had.
  • Maar ook dat het grote kinder speeltoestel in het park een reus is, en de kinderen die erop spelen de dwergen symboliseren.
  • Dat het tweede gebouw in het Ciutat de les Arts i les Ciències een half oog voorstelt. En dit door de weerkaatsing in het water een heel oog wordt als de zon op een bepaalde stand staat en het windstil is.
  • En dat in de oorspronkelijke Valenciaanse paella rat, kip, bonen en slakken zitten. Tegenwoordig is de rat vervangen door konijn. Bij La Pepica kan je lekkere paella eten.
  • Wist je dat dat alle musea op zondag gratis zijn? Handig toch?
  • En erg belangrijk. Probeer geen sinaasappel uit de boom te eten, deze zijn niet lekker.

 

Fietsen maakt hongerig. Na de tour ben ik wezen lunchen op het zonnige terras bij Rivendel, een persoonlijke favoriet van Lokaal Valencia, die je anders niet zo snel zou vinden.
 

Fietsen in Valencia

 

Een dag na de fietstour met Lokaal Valencia, heb ik een fiets gehuurd zodat ik makkelijk naar het strand kon. Je fietst het makkelijkst via het park die kant op. Ook dan merk je weer dat de stad goed per fiets te verkennen is omdat er overal fietspaden zijn. Een fietst huren kost 8 – 12 euro per dag. Het is eigenlijk zonde als je dit niet doet want het geeft je zoveel vrijheid.

Now Reading