Stedentripineuropa.nl | Dagtripje naar Formentera | Stedentripineuropa.nl
Dagtripje naar Formentera? Neem vanaf Ibiza-stad de ferry en ga op een dag op en neer tijdens je stedentrip in Ibiza-stad. Ik vertel je wat je zoal kunt doen.
Dagtripje naar Formentera
21464
post-template-default,single,single-post,postid-21464,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.10,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-21901
 
  • Luna Formentera

Dagtripje naar Formentera

Combineer een bezoek aan Ibiza met een dagtrip naar Formentera. Vanuit Ibiza-stad is het een uurtje varen tot je op dit idyllische eiland aankomt.

 

Ibiza zal je eerder bezoeken als zonvakantie waarbij je Ibiza-stad als onderdeel meeneemt in je reis. Helemaal logisch natuurlijk. Al is het ook heel goed mogelijk om een korte stedentrip alleen naar Ibiza-stad te maken en dan een dagje naar het strand in de buurt te gaan. Nog leuker is misschien wel een bezoek aan zusje Formentera.


Vanaf de haven in Ibiza-stad kan je met de langzame en de snelle boot naar Formentera. Verschil, prijs en tijdsduur. Ik koos voor de langzame boot van Aquabus, want een uurtje varen is prima en een retour heb je voor € 20,- als je op dezelfde dag heen en terug gaat. Je bent als met het gewone OV gebonden aan vertrektijden.

 

10 uur op Formentera, wat kan je doen

 

Formentera wordt, helemaal in het hoogseizoen, overspoeld met dagjes mensen. Pak daarom de eerste ferry vanaf Ibiza-stad, huur bij aankomst een auto en rijd direct naar Playa Des Ses Illetes. Dit schiereiland is adembenemend mooi, door zijn kristal heldere blauwe water en fijne zandstranden. Loop wel een stukje door, want de meeste mensen ploffen neer bij het eerste beste baaitje. Zo zonde en minder idyllisch.

 

Klim op een van de rotspartijen en kijk over het hele schiereiland uit. Dobber in het rustige water aan de ene kant, duik in de golven aan de andere kant, bouw een mooie toren van kiezels en geniet van het mooie uitzicht.

 

Tip:

wil je in de schaduw zitten? Neem dan zelf een parasol mee want die zijn er niet.

 

Rijd tussen twaalf en een naar een leuk restaurant zoals 10.7 Formentera of Flippers en Slippers. Formentera is geen goedkoop eiland en zelfs nog wel duurder dan Ibiza. Een lunch kan dus best in de kosten oplopen. Al krijg je er bij de strandtenten wel het uitzicht er weer bij. Lunchtijd is spitsuur in 10.7 Formentera. Reserveer vooraf bij een restaurant als je ergens specifiek wilt eten. Tafeltjes zijn schaars en snel vol.

 

Na een uitgebreide lunch plons je nog even in het water voordat je verder rijdt naar de andere kant van het eiland. Waar de vuurtoren op een klif het uiterste puntje van Formentera aangeeft. Je moet hier geen hoogtevrees hebben want de dieptes zijn best pittig. Maar dieptes, betekent wel mooie foto’s en vergezichten. Neem dus even de tijd en laat alles op je inwerken.

 

Sluit je dag af met een Frappe bij Luna Formentera met uitzicht op de vuurtoren. Heb je nog wat tijd over? In de buurt van de vuurtoren heb je elke dag vanaf 16 uur een kleine markt met lokale spullen. Leuk om even over heen te lopen voor je de auto weer inlevert en de ferry terugpakt.

 

Formentera is meer dan Ibiza een luxe eiland. De sfeer is uiterst relaxed en het aanbod van acco’s minder uitgebreid. Het massatoerisme zal hier nooit helemaal van de grond komen. Wel moet je de dagjesmensen voor lief nemen als je hier op vakantie wilt gaan.

Tags:

No Comments

Post a Comment